© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 04

26 september 2015

Tivoli VE1 - Geldrop VE1 5-2

Na de schijnbaar kansloze nederlaag van vorige week, is het vandaag zaak voor het andere Oranje om zich te herpakken. Opnieuw een zware tegenstander, want de Geldropenaren kwamen op bezoek. Een wedstrijd waarin ondergetekende voor het eerst de buitenlandse aanwinsten in actie kon zien. Met Makki als Griekse spits en Antonio als Italiaanse voorstopper aan de aftrap ging de wedstrijd van start. In de eerste minuten viel al op dat Geldrop redelijk wat kwaliteit had ingeleverd ten opzichte van de vorige ontmoetingen. Tivoli domineerde en een treffer kon niet lang uitblijven. Twaalf minuten precies duurde het wachten hierop. De Geldropse verdediging panikeerde na het doorjagen van Makki. Uiteindelijk kwam de bal bij Hakan terecht en hij had geen moeite deze intikker te verzilveren: 1-0. Twee minuten later lag geheel kloppend met het wedstrijdbeeld de tweede in het mandje. Frans veroverde zelf met een sliding de bal, kwam overeind en tekende met een bekeken schot over de doelman voor de 2-0. Iedereen die nog twijfelde over het kwaliteitsverschil in de openingsfase werd na zeventien minuten wedstrijd definitief over de streep getrokken. Frans ontving de bal na een goede pass van Frank G., kapte een speler uit en trof weer doel: 3-0.Tivoli kreeg vervolgens kansen op meer, maar lieten de teugels ondertussen ook wat vieren. Hierdoor kwam Geldrop wat beter in de wedstrijd en scoorde vlak voor rust zowaar tegen. Een schot van de rand van het strafschopgebied was Bert te machtig: 3-1. In het begin van de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, toch speelde het spel zich vooral af op de Geldropse helft. Na een klein kwartier spelen kwam verrassend genoeg opeens de spanning terug in de wedstrijd. Een snelle uitbraak van Geldrop liet de Tivoliaanse verdediging wankelen en zelfs omvallen: 3-2. De concentratie diende teruggevonden te worden, om geen onnodige schade op te lopen. Twee minuten later waanden de supporters zich even bij 1-1 uit de wedstrijd Spanje-Nederland op het afgelopen WK voetbal. Met Frans in de rol van Blind en Mike in die van Van Persie. Een geweldige lange bal van Frans en een even geweldige kopbal van Mike, waarbij alleen de zweefduik ontbrak, eindigde in de 4-2 en een verdiend applaus. De orde was weer teruggekeerd en Tivoli nam weer de regie over. Een kwartier voor tijd kwam Mike nogmaals in kansrijke positie, met misschien een minder mooie maar wel net zo effectieve goal besliste hij de wedstrijd definitief: 5-2. In de slotfase gebeurde er weinig schokkends meer, dus bleven de Tivolianen thuis zonder puntverlies. Hoewel Geldrop duidelijk iets jonger was dan de veteranen, was hier tijdens de wedstrijd weinig van te zien. De voetballers en echte schoppers leken uit het team verdwenen en dit pakte gunstig uit voor de Tivolianen. Hoewel onze buitenlanders een tijd lang geen wedstrijden hadden gespeeld, pasten zij zich goed aan aan het niveau. Zonder kennis van de Nederlandse taal liep Antonio achterin rond alsof hij daar al jaren speelde. Ook Makki maakte het voor de verdedigers met zijn fysieke kracht geen makkie vanmiddag. Volgende week kans op revanche voor de vernedering vorig jaar bij De Valk, met onze jokers Makki en Antonio. De webryder, Marc van Hout